Op woensdag 10 mei 2017 zijn Aad en Hans een stadswandeling gaan maken door de stad Rotterdam.

Hier kan je de route van de wandeling ophalen

Wij zijn vanaf het Weena, naar de Essenburgsingel gelopen, dan langs de Heemraadsingel naar DelfsHaven. In Delfshaven ook langs de Pelgrims kerk gegaan, waar in 1620 de Pelgrim Fathers uit Delfshaven zijn vertrokken naar Amerika.

In Delfhaven staan ook de fabriek en het pakhuis van de Henkes stokerijen nog, ze zijn herkenbaar door de Ooievaartjes in de gevel. Verder langs  molen de Disteleerketel, op de kade aan de Maas. Daar vandaan terug naar de Euromast, door het park naar de Westerkade, dan vervolgens naar de Veerhaven, we gaan via de Erasmusbrug  naar de zuidkant van de Maas. We komen nu op de Willemskade en bij de Rijnhaven met aan de andere zijde Kattendrecht. We gaan langs het kantoor van de HAL de Holland Amerika Lijn op de kop van Zuid.

We wandelen verder onder het poortgebouw door langs het Entrepotdok. En volgen de weg tot bij de oude spoorbaan en gaan dan over de oude spoorbaan naar de Willemsbrug, Via de Willemsbrug gaan we weer naar de noordzijde van de Nieuwe Maas. We lopen langs het Witte Huis, langs de Wijnhaven en de Glashaven naar de kubus woningen, hier maken we nog een ommetje naar het plein en de nieuw Markt Hal, nu een toeristische trekpleister. Ook binnen in de Hal waren veel toeristen. In de Markt Hal zijn veel kleine  en bijzondere winkels gevestigd.

We verlaten de hal weer en gaan via de Blaak en de Leuvenhaven, de Schiedamsedijk naar de Westersingel. Nu nog een stukje langs oude gebouwen welke gespaard bleven bij het bombardement van Rotterdam (1940). Over het Kruisplein recht door, langs het gebouw van het Bouwcentrum naar het Centraal Station..

Terug naar overzicht wandelingen

⇑  Terug naar boven